Over Rafs-ICT

Wat doet Rafs-ICT en waar staat Rafs-ICT voor, dat wordt hier allemaal beantwoord.Rafs-ICT is een bedrijf dat is opgericht op 3 februari 2019 door Raf Harteveld. Rafs-ICT houdt zich bezig met alles wat met ICT te maken heeft. Het doel van Rafs-ICT is om de ICT veilig en persoonlijk te maken. Veel mensen blijven ICT maar lastig en ingewikkeld vinden, hierdoor hebben veel mensen ook vragen over hoe veilig ICT is. Rafs-ICT probeer daarom ook zo duidelijk mogelijk te zijn tegenover klanten. Dit doet Rafs-ICT door geen ingewikkelde woorden te gebruiken en door alle vragen van de klant te beantwoorden in een voor u begrijpelijke taal.


Over mijzelf

Ik ben Raf Harteveld en ik ben de eigenaar van Rafs-ICT. De naam van mijn bedrijf is dus afgeleid van mijn naam. Al van jongs af ben ik geïnteresseerd in ICT en heb ik mijzelf veel dingen aangeleerd. Ook heb ik op de middelbare school het vak informatica gevolgd, waardoor ik meer kennis over ICT heb opgedaan. Bovenal vind ik het erg leuk om met ICT aan de slag te zijn. Dit is dan ook de reden dat ik dit bedrijf ben begonnen. Het viel mij namelijk op dat veel mensen problemen hebben met hun computer of andere elektronisch apparaten en ik wil ze daarbij graag helpen.


Waar staat ICT eigenlijk voor?

ICT is een afkorting voor informatie- en communicatietechnologie. Het is een vakgebied dat zich  bezighoudt met alles op het gebied van computers, telefoons, internet enzovoort.


Persoonlijke ICT

Wat betekent ICT voor u persoonlijk? Dit kan een rare vraag zijn want misschien bent u niet zo bezig met ICT, maar ICT wordt steeds belangrijker in ons dagelijks leven. Zo gebruiken steeds meer winkels en overheidsinstanties ICT. U moet bijvoorbeeld een afspraak maken via internet of u moet betalen via internet.  Er zijn de afgelopen jaren zoveel nieuwe ontwikkeling op het gebied van ICT, dat het lastig is om dit allemaal te blijven volgen, vooral als u niet bent opgegroeid met computers en telefoons. Als nog kan ICT veel voor u betekenen in uw dagelijks leven. Zo kunt u bijvoorbeeld via uw computer geldzaken regelen, boodschappen thuis laten bezorgen, online spullen kopen en nog veel meer. Wilt u meer informatie over wat u allemaal kan met uw computer en wilt u uitgelegd krijgen hoe dat werkt, ik helpt u graag. 


Veilige ICT

 Op het nieuws hoort u vast en zeker vaak berichten over hackers en onveilige ICT. Het is daarom ook logisch dat u zich afvraagt, hoe goed beveiligd is mijn computer en mijn WIFI voor hackers. Dit is een moeilijke vraag om te beantwoorden omdat je voor het beantwoorden van deze vraag meer dan basiskennis nodig hebt. Het kan namelijk heel gevaarlijk zijn als u computer niet goed beveiligd is. Veiligheid is daarom het belangrijkste doel van Rafs-ICT.